xe88 apk Mánfa Község Önkormányzata
napja van
  • Sarlós Boldogasszony park
  • Szent István Nyomában Hagyományőrző Fesztivál 2019. július 6.
  • Sarlós Boldogasszony szobra
  • Sportpark

Játszótér

Kedvezményezett neve: Mánfa Község Önkormányzata

A projekt címe: Játszótér fejlesztése Mánfán

A projekt azonosítója: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00013

Támogatás összege: 25.547.320 Ft

Mánfa Község Önkormányzata a tervezett fejlesztés során a település aktív rekreációs zöldterület fejlesztés céljából játszótér kialakítását tervezi megvalósítania Mánfa 5350/3 és 5350/4 helyrajziszámú területen. A két terület egybe van kerítve jelenleg is, de hasznosítva nincsen, csak a zöldfelület karbantartást végzi el az önkormányzat időszakosan.

A tervezett fejlesztés hozzájárul a terület környezettudatos, családbarát megújításához, a beavatkozások területe alkalmas lesz a családok és a fiatalok számára, szabadidejük hasznos eltöltéséhez. A fejlesztés hozzájárul a környezetbiztonság növeléséhez, környezet állapotának javításához, egy élhetőbb környezet kialakításához.

A tervezett fejlesztés illeszkedik a TOP PLUSZ gazdaságfejlesztés céljaihoz, mivel olyan infrastruktúra-fejlesztések valósulnak meg, amelyek a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradásához járulnak hozzá, egyúttal a települések általános környezeti állapotát is javítják.

A játszótér fejlesztése hozzájárul a pozitív településkép megerősítéséhez, a fejlesztés eredményeképpen az itt élők komfortérzete emelkedik, a helyi lakosok számára vonzóvá válik, mindezek pedig a népesség megőrzését eredményezik.

Ezáltal elindulhat egy fejlődési spirál, amely a település hosszú távú céljának eléréséhez vezet, társadalmi szempontból fenntarthatóvá válik, valamint minőségi életfeltételeket teremt a település lakói számára.

A fejlesztés során az alábbi eszközök, anyagok kerülnek beépítésre:

1. Játszóvár – három-torony

2. Fészekhinta mini

3. Négyüléses hintaállvány

4. Kötélpiramis

5. Körforgó 150cm-es átmérővel

6. Rugós játék

7. Mérleghinta fém

8. Homokozó

9. Kétüléses rugós játék

10. Napvitorla homokozóhoz

11. Hulladéktároló-öko szabványos szemetes (3 db)

12. Támlás pad (3 db)

13. Kerékpár tároló

14. Ivó és csapos kút

Minden játék a gyártó által meghatározott biztonsági zónával, ütéselnyelő rendszerrel és rögzítési megoldással kerül kivitelezére.

  Események
elektronikus ügyintézés Mecsek Zöldút Egyesület magyarorszag.hu komlo.hu Magyar Falu Program