xe88 apk Mánfa Község Önkormányzata
napja van
  • Sarlós Boldogasszony park
  • Szent István Nyomában Hagyományőrző Fesztivál 2019. július 6.
  • Sarlós Boldogasszony szobra
  • Sportpark

Áramszünet Mánfán!

 

Mánfa Község Önkormányzata

7304 Mánfa, Fábián Béla u 58.

Tel.72/482-145

e-mail: pghiv@manfa.hu

Kedves Lakosok!

Tájékozatom Tisztelt Lakosokat, hogy az E.ON az előzetesen megjelölt időpontokban az Önök érdekeit is szolgáló üzemszünetet tart. A munkálatok fontosságát, szükségességét az alábbiakban olvashatják:

A 2021.03.22., 03.25. és 03.26-ra tervezett és előzetesen meghirdetett, üzemszünettel járó munkálatok a Szupergyors Internet Program (SZIP) megvalósításához szükségesek. (A Kormány a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseként, összhangban az Európai Unió Digitális Menetrendjével vállalta, hogy 2021-re minden háztartás számára elérhető legyen a legalább 30 Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférés lehetősége és hogy a háztartások legalább 50%-ában 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre. Ebben együttműködnek az oszlopok tulajdonosaiként az energiavállalatok és az internetes hálózatot fejlesztő telekommunikációs cégek.)

A Szupergyors Internet Program ezen fejlesztések hiányában nem valósítható meg a településen, ami pedig a digitális oktatásban részt vevő fiatalok, az otthonról dolgozók és a tartósan otthon lévők számára kiemelten fontos.

A tervezett üzemszünetekre azért van szükség, hogy a meglévő áramhálózati oszlopokat a szakemberek alkalmassá tegyék a távközlési hálózat fejlesztésére. Ez az új hírközlési vezeték oszlopra történő felszerelése előtt, az oszlopok biztonsági szempontokból történő megerősítését és/vagy az új hírközlési vezetékek megfelelő föld feletti magasságának biztosítását jelenti.

A meghirdetett a minimálisan szükséges idő a fejlesztések elvégzéséhez. Azzal együtt természetesen, hogy ha a munkálatokkal valamelyik napon korábban végeznek a szakemberek, az áramellátást azonnal visszaállítják. Az E.ON célja, hogy a tervezett üzemszüneteket a minimálisan szükségesre korlátozza.

A Magyarországon megvalósuló Szupergyors Internet Program célkitűzéseinek fontosságát, hogy minden háztartás számára elérhető legyen a magas minőségű internet az országban, az elmúlt időszak tapasztalatai is megmutatták. Bízunk benne, hogy a fejlesztést céljait megismerve érintett ügyfeleink megértéssel fogadják majd a beruházással járó átmeneti kellemetlenséget.

 

Megértésüket köszönöm!

Takács Zsolt

polgármester

 

  Események
elektronikus ügyintézés Mecsek Zöldút Egyesület magyarorszag.hu komlo.hu Magyar Falu Program