xe88 apk Mánfa Község Önkormányzata
napja van
  • Sarlós Boldogasszony park
  • Szent István Nyomában Hagyományőrző Fesztivál 2019. július 6.
  • Sarlós Boldogasszony szobra
  • Sportpark

TOP-2.1.3-15-BA1-2016-00003 Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése

- a kedvezményezett neve:                              - Mánfa KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

- a projekt címe:                                               - „Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Mánfa község belterületén”

- a szerződött támogatás összege:                 - 50.609.629 Ft

- a támogatás mértéke (%-ban):                      - 100 %

- a projekt tervezett befejezési dátuma:           - 2019.11.30.

- projekt azonosító száma:                              - TOP-2.1.3-15-BA1-2016-00003

Rövid leírás:

A Baranya-csatorna Mánfa közigazgatási területére eső szakasza természetes, ősi jellegű víztest. A vízfolyás természetes módon építi és mossa partvonalát, így számos kanyarulat és partfalomlás jellemzik. A kanyarulatok és omlások elősegítik az esőzések alkalmával az erdőből és a mezőgazdasági területekről érkező hordalék felhalmozódását, mely révén a patak vize Mánfa belterületén felduzzad és veszélyezteti a lakó és középületeket.

A projekt átfogó célja a „Magyarország Partnerségi Megállapodása a 2014-2020-as fejlesztési időszakra” című dokumentumban foglaltakkal és az 5. számú EU Tematikus Céllal összhangban Mánfa település éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásának elősegítése, a csapadékvíz okozta károk kockázatának megelőzése és a kockázatkezelés előmozdítása.

A tervezett beavatkozás specifikus célja Mánfa község belterületén a Baranya-csatorna mederrehabilitációja a vízkár veszélyeztetettség csökkentése céljából. Ezzel egyidőben lakossági szemléletformálási akció lebonyolítása a környezettudatos és fenntartható csapadékvíz gazdálkodás köztudatba való átültetése érdekében.

A projekt összköltsége 50.609.629 Ft. A fejlesztés által érintett területen 190 lakóingatlan és számos közintézmény található, így a beruházás által megvédendő érték jelentősen meghaladja a tervezett projekt összköltségét.

A fejlesztés műszaki-szakmai eredménye a Baranya-csatorna Mánfa belterületére eső szakaszának 1835,5 m hosszúságban történő felújítása, rehabilitálása. A fenntartható vízgazdálkodás érdekében szemléletformáló akció lebonyolítása.

 

               

 

  Események
elektronikus ügyintézés Mecsek Zöldút Egyesület magyarorszag.hu komlo.hu Magyar Falu Program